Tämän hetken menestyvimmät suomalaisurheilijat

Suomi on urheiluhullu maa. Urheilu herättää tunteita, intohimoa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Seuraamme mielenkiinnolla omiemme saavutuksia kansanvälisillä areenoilla. Onneksemme jännitettävää ja seurattavaa riittää paljon.

Moottoriurheilu ja lätkä ovat yhä vahvimmat lajimme

Kenties menestyneimmät suomalaisurheilijat löytyvät tällä hetkellä moottoriurheilun parista. Meillä on kaksi Formula 1 kuljettajaa, Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas, jotka taistelevat kärjen tuntumassa kisasta toiseen. Ralliautoilun puolella Jari-Matti Latvala voitti juuri Portugalin rallin ja Moto GP:ssä luokissa 2 ja 3 kilpailevat Mika Kallio sekä Niklas Ajo.Jääkiekko tuottaa meille menestystä ja menestyneitä urheilijoita. Alexander Barkov luo uraa NHL:ssä Florida Panthersissa, ja mestaruusvuoden 2011 MM-kisojen onnistuja Mikael Granlund Minnesota Wildin organisaatiossa. Ehkä parhaiten me suomalaiset tuotamme maalivahteja – maailman parhaita sellaisia – kuten Pekka Rinteen ja Tuukka Raskin.

Mitä voimme odottaa loppuvuodelta?

Tulossa on jännittävä yleisurheilukesä ja alkukauden tulosten perusteella meillä on mahdollista odottaa mitä vain keihäskaksikoltamme, eli Tero Pitkämäeltä ja Antti Ruuskaselta. Talven tullen katseet kääntyvät puolestaan kohti hiihtoa ja ampumahiihtoa. Meillä on yksi maailman parhaista ampumahiihtäjistä naisissa, nimittäin Kaisa Mäkäräinen, sekä maastohiihdon puolella miehissä luotamme nousevaan tähteemme Iivo Niskaseen.Kansainvälisesti todella kovia suorituksia olemme nähneet golfissa Mikko Iloselta ja tenniksessä Jarkko Niemiseltä. Vaikka suuren voitot ovat miehiä vielä vältelleetkin, jo hyvät ranking-sijoitukset maailman kovatasoisimmissa lajeissa ovat loistavia. Artikkelissamme Tuoreet suomalaisjulkkikset saattaa myös löytyä urheilijoita, jotka ovat tulevaisuudessa niitä kaikkein menestyvimpiä suomalaisatleetteja.