Real Top Models – Huippumallit

2619381-fashion-brideHuippumallit ovat tämän päivän suuria julkkiksia, joiden tekemisiä seurataan tarkkaan lehdissä ja sosiaalisissa medioissa. Tyra Banksin America’s Next Top Model -ohjelma, joka kulkee Suomessa nimellä Huippumalli haussa, on omalta osaltaan tehnyt mallin elämästä kiinnostavaa seurattavaa. Lisäksi tämän päivän huippumallit tekevät paljon muutakin kuin esittelevät kauniita ja kalliita luomuksia catwalkeilla, sillä mallit ovat alkaneet ilmestyä elokuviin ja tv-ohjelmiin näyttelijöinä tai juontajina.

Tyra Banks

Yksi tunnetuimpia huippumalleja on myös televisiosta monelle tuttu Tyra Banks, joka jätti vuonna 2005 aktiiviuran mallina hieman sivuun ja alkoi pyörittää omaa tv-sarjaa nimeltä America’s Next Top Model. Tyra Banks syntyi 4. Joulukuuta 1973 Kalifornian Inglewoodissa. Tyra oli perheen ainoa lapsi, joka otti raskaasti vanhempien avioeron hänen ollessaan ainoastaan kuusi vuotias. Tyra oli suosittu koulussa, kunnes raivoisa pituuskasvu teki hänestä muita huomattavasti pidemmän ja näin suosio kääntyi pilkkaamiseksi, millä oli suuri vaikutus hänen elämäänsä. Täytettyään vuonna 1989 17 vuotta Tyra oli kokenut selkeän muodonmuutoksen, ja ennen niin ilkeästi pilkatut piirteet tekivät täysin päinvastaisen vaikutuksen ihmisiin. Vuonna 1990 Tyra Banks teki mallitoimisto Eliten kanssa elämänsä ensimmäisen mallisopimuksen. Tyra on itse kertonut julkisesti, kuinka hän sai useita kieltäviä vastauksia eri mallitoimistoilta, kunnes häntä onnisti Eliten kanssa. Tyra Banks on muun muassa ensimmäinen Afrikan-Amerikkalainen malli, joka on koristanut Sport Illustrated -lehden kantta. Tänään Tyra Banks tunnetaan ympäri maailman sekä catwalkeilla että tv-ohjelmistaan.

Heidi Klum

Saksalaissyntyinen Heidi Klum on myös monelle tuttu kasvo erityisesti Project Runway -ohjelmastaan, joka Suomessa tunnetaan nimellä Muodin huipulle. Ohjelmaa hän on vetänyt sitten vuoden 2004. Heidi Klum syntyi 1. kesäkuuta 1973 Saksan Bergisch-Gladbachissa. Täytettyään 18 hän osallistui mallikilpailuun ja voitti mallisopimuksen, joka oli askel kohti huippumallin uraa. Heidi Klum tunnetaan erityisesti Voguen ja Marie Clairen kansikuvatyttönä, sekä vaikuttavana Victoria’s Secret –enkelinä. Heidi Klum on ollut kaksi kertaa naimisissa. Hänen ensimmäinen aviomies oli Ric Pipino ja erottuaan hänestä, Heidillä oli suhde Formula 1:stä tunnetun Flavio Briatoren kanssa. Neljän lapsen äiti Heidi Klum avioitui myöhemmin Sealin kanssa, joka oli erityisesti 90-luvulla erittäin suosittu artisti. Parin liitto hajosi kuitenkin kuuden avioliittovuoden jälkeen ja Heidi Klum erosi Sealista keväällä 2012. Heidi lopetti aktiiviuransa täytettyään 40 ja suuntasi energiansa Project Runway tv-sarjaan, sekä omaan vaatemallistoon ja hajuveteen.

Liv Boeree

Englantilainen Liv Boeree, jonka oikea etunimi on Olivia, kuuluu hieman nuorempaan catwalkien sukupolveen, kuin edelliset, sillä hän on syntynyt vuonna 1984. Liv Boeree on kotoisin Kentistä, joka sijaitsee Englannin kaakkoisosassa ja hän on muun muassa lukenut astrofysiikkaa ja suorittanut tutkinnon aiheesta Manchesterin yliopistossa. Liv Boeree työskentelee mallina, tv-juontajana ja pokerinpelaajana. Kipinä pokeriin tarttui vuonna 2005 tosi tv-sarjasta Ultimatepoker.com Showdown, mikä oli alku jollekin todella suurelle. Liv jatkoi pokerin parissa olemalla emäntänä erilaisille pokeriin liittyville ohjelmille, kunnes perusteet opittuaan aloitti itse pelaamisen. Hän on voittanut pokeriturnauksia ja menestynyt myös pelaamalla pokeria internetissä ja hänen katsotaan olevan yksi parhaista naispuolisista pokerinpelaajista.